Bezwaar 20-99 medewerkers ‘factuur’ Stichting Reprorecht

Uw bedrijf heeft 20 t/m 99 medewerkers en krijgt elk jaar de ‘factuur’ van Stichting Reprorecht. U bent er zeker van dat u nooit analoge kopieën (van papier naar papier) maakt van auteursrechtelijk beschermd materiaal voor bedrijfsdoeleinden.

Stichting Reprorecht heeft alléén een wettelijk mandaat voor analoge kopieën uit een boek, krant of tijdschrift. U hoeft de ‘factuur’ van Stichting Reprorecht niet te betalen als u deze analoge kopieën uit een boek, krant of tijdschrift niet maakt. Er is in uw geval geen wettelijke grondslag voor de ‘factuur’. Maakt u wel digitale kopieën van auteursrechtelijk beschermd materiaal, neemt u dan contact met ons op. Dit hoeft u niet met Stichting Reprorecht te regelen.

Als bedrijf met 20 t/m 99 medewerkers heeft u in beginsel geen mogelijkheid om bij Stichting Reprorecht aan te geven dat u geen analoge kopieën maakt van auteursrechtelijk beschermde werken.

Eerlijk Auteursrecht stelt eerlijkheid voorop. Als u geen kopieën maakt van auteursrechtelijk beschermde werken, dan hoeft u daar ook niet voor te betalen. Wij maken voor u bezwaar waarmee u aan uw juridische verplichting jegens Stichting Reprorecht voldoet. U verklaart exact wat u volgens de wet moet verklaren.

Wij vragen daar een scherp tarief voor van € 119,45 per bezwaar. Het bezwaar is éénmalig en voldoet zolang uw situatie en de wet ongewijzigd blijven. Behandelt u voor meerdere zelfstandige juridische entiteiten de Stichting Reprorecht ‘factuur’, dan moet u per entiteit en factuur bezwaar maken. Neemt u in dat geval contact met ons op voor een speciaal aangepast tarief.

Kort samengevat:

  • U maakt geen kopieën maar krijgt toch elk jaar een ‘factuur’ van Stichting Reprorecht
  • Stichting Reprorecht creëert schijn van betalingsplicht met wettelijke grondslag van de Stichting Reprorecht ‘factuur’
  • U heeft geen specifieke kennis en ervaring in huis om gegrond bezwaar te maken
  • Juridische bijstand in de vorm van een advocaat is duur ten opzichte van de Stichting Reprorecht ‘factuur’
  • U heeft het gevoel onterecht te betalen
  • U kunt uw ‘factuur’ niet zelf bij Stichting Reprorecht kwijt laten schelden

Onze oplossing:

  • Een éénmalig, met specifieke kennis en ervaring, zorgvuldig juridisch gegrond opgesteld bezwaar, waarbij u alleen verklaart wat nodig is.
  • Na bezwaar geen verplichtingen meer naar Stichting Reprorecht, u hoeft niet meer op correspondentie van Stichting Reprorecht te reageren. Wij nemen dit voor u uit handen. U hoeft geen ‘facturen’ van Stichting Reprorecht meer te betalen
  • Dit alles eenvoudig, snel maar bovenal eerlijk en tegen een zeer scherp tarief door ons geregeld. U heeft uw investering bijna altijd na één factuurperiode van Stichting Reprorecht terug verdiend

Eerlijk Auteursrecht is een zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau. Om gebruik te maken van onze dienstverlening, vult u het formulier volledig in en drukt u op bevestigen. Door te verzenden en bevestigen geeft u Eerlijk Auteursecht opdracht om namens u bezwaar in te dienen en gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. U betaalt hiervoor éénmalig € 119,45. U ontvangt na het verzenden van het formulier en het bevestiging van de opdracht, van ons een e-mail met verdere toelichting, zodat u weet wat u vanaf dan kunt verwachten. In deze e-mail zit tevens uw factuur voor het gebruik van onze dienstverlening.

Ga naar het formulier